Hoe Rubberboot Missie begon

De Rubberboot Missie begon zo’n 15 jaar geleden in Amsterdam. Arjen van Eijk had daar, op een zonnige dag in augustus, het lumineuze idee om vanuit zijn huis naar zijn zus te varen in een Rubberboot. Dit deed hij samen met een vriend. Het opvolgende jaar besloot hij dat er meer mensen uitgenodigd moesten worden voor dit ludieke plan.

In 2010 was de Ultimate Amsterdam Inflatable Rubberboat Challenge uitgegroeid tot een happening met zo’n 50 deelnemers. Deelnemers kwamen van heinde en verre op het evenement af. Waaronder Rik en Caspar. In 2011 zagen zij er dan ook erg naar uit om dit mooie event van dichtbij mee te maken. De teleurstelling was groot toen het weer roet in het eten gooide. Augustus is een maand waar onweer altijd op de loer ligt. De Missie werd op het laatste moment afgelast. Dit zou de laatste missie zijn die in Amsterdam gehouden werd. Arjen van Eijk, ging namelijk op wereldreis.

Met de overtuiging dat een evenement als de Rubberboot Missie niet zomaar vergeten mag worden, besloten Rik en Caspar de traditie voort te zetten in hun eigen stad, Utrecht. In 2012 werd zo de eerste editie van de Rubberboot Missie Utrecht gehouden. Traditiegetrouw, was ook deze editie regenachtig. Desondanks werd het deelnemersaantal van de Amsterdamse editie geëvenaard. Zo’n 40 matrozen en matrozinnen kwamen langs park Lepelenburg om deel te nemen aan de eerste ‘Missie der Missies’ in de Domstad

Deel dit bericht